Kysyttävää? Tsekkaa täältä!

Kysymyksiä ja vastauksia Kuivalihakundin jerkyistä

 

Hei! Tsekkaa tosta alta vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja jos tulee oikein akuutteja kysymyksiä niin Timolle voi soitella, täältä löytyy numero. Ja chattiinkin vastaillaan jos satutaan olemaan hököllä!

 

Tiedote 13.5.2021

Noniin. Paska osu tuulettimeen ja lujaa. Meillä on todettu altistumisia koronavirukselle ja testauksen myötä on paljastunut myös positiivisia testituloksia. Noutona ei oo mahdollista tilata tällä hetkellä, mutta muuten nettikauppa ja postitukset toimivat normaalisti. Me ollaan oltu yhteydessä terveysviranomaisten kanssa ja toimimme tarkasti heiltä saatujen ohjeistuksien mukaan. Jos sulla heräsi kysymyksiä niin laita niitä meille sähköpostilla osoitteeseen timo@kuivalihakundi.com

Valmistamme suomalaisista lihoista jerkyä, poikkeuksena tästä on villiriista saksanhirvi, mikä tulee Kuivalihakundille Tuusulaan jalostettavaksi suurimmaksi osaksi Viron Saarenmaan alueelta.

 • Hankimme raaka-aineet suomalaisista lihatukuista ympäri Suomea, suurimmat naudan paahtopaistin toimittajat meille on mm. Votkin, Rönkä, Kaivon Liha, Snellman.

 

 • Broilerin rintafileet meille toimittaa Naapurin Maalaiskana Liedosta.

 

 • Porsaan kasslerin, sekä porsaan ulkofileen meille toimittaa Kivikylän Kotipalvaamon

 

 • Hevosen paistit tulevat suurimmaksi osaksi Liha Hietasen lihatukusta.

 

 • Saksanhirven paistit meille toimittaa Votkinien osaomistamana riistateurastamo Adavere Meat Viron Adaverestä

Ei ole, kaikki jerkymme ovat nitriittömiä

Kuivalihakundin jerkyt ovat pääsääntöisesti gluteenittomia ja lisäaineettomia, varmista kuitenkin asia vielä tuotesivun ainesosaluettelo välilehdeltä.

Verkkokaupan kautta tilattavissa Kuivalihakundin jerkyissä on pääsääntöisesti yli puolen vuoden säilyvyys parasta ennen päiväykseen asti

Aika huonosti kuuleman mukaan säilyy avattuna, mutta jos kaikkea ei tuu kerralla syötyä pois, nii kuivalihat säilyy avattunakin ilman kylmäsäilytystä vähintään parasta ennen päiväykseen asti!

Me ollaan tutkittu meijän kuivalihoille säilyvyysaikaa 12kk valmistuksesta mikä merkitään pussin parasta ennen päiväykseen, niin ei oteta tähän sen enempää kantaa kun, että ollaan ite vedelty lihoja missä on mennyt 2 vuotta aiemmin parasta ennen päiväys umpeen. Ja vielä ollaan hengissä!

 • Tää on ehkä se kaikkein kinkkisin kysymys missä joudutaan vähän kiertelee ja kaartelee, eikä haluta ottaa asiaan sen enempää kantaa, kuin että kyllä meiltä saa kuivalihaa vielä raskaudenkin jälkeen. Ei meijän tuotteissa sinänsä oo sen isompaa riskiä syödä, kuin muissakaan lihavalmisteissa. Valmistetaan tuotteet hyväksytyssä laitoksessa hyväksytyin menetelmin, kaikki tuotteet on tutkittu labroissa hyväksytysti. Kuumennus ja kypsennys tässä on se suurin kysymys.

 

 • Naudan ja saksanhirven paistit kuivataan noin 55 asteen lämpötilassa 14 tunnin ajan

 

 • Kanat kuivataan noin 55 asteen lämpötilassa 12 tunnin ajan ja prosessin aikana lämpötila nostetaan 75 asteeseen salmonella riskin minimoimiseksi

 

 • Porsaan kassler ja ulkofile kuivataan noin 60 asteen lämpötilassa. Kassleria kuivaamme 16 tuntia ja porsaan ulkofilettä 14 tuntia.

Kyllä voit! Ja tee ihmeessä! Tsekkaa meidän kuivalihan valmistus kotona sivu, ollaan sinne tehty ohjeet videon ja tekstin muodossa. Me suositellaan kotivalmistuksessa kasvikuivuria ja ohjesääntönä lämpötila 50 astetta, soijakastike toimii hyvin marinadina ja siihen voi lisätä muita mausteita omien makumieltymysten mukaan. Kuivureita on niin monia ja erilaisia ettei pystytä tarkkoja ohjeita antamaan aikaan ja lämpötilaan ja kehotetaankin seuraamaan aktiivisesti kuivalihojen kuivamista, että saavutetaan tasainen lopputulos.

 • Voit tilata Kuivalihakundin verkkokaupasta tuotteita Postin ja Matkahuollon toimituksena. Postin palveluista meillä on käytössä toimitus pakettiautomaattiin, Postin toimipisteeseen ja kotiin kuljetus. Matkahuolto vaihtoehdossa tarjoamme toimitustavaksi Lähellä-paketti toimituksen Matkahuolto asiamiehelle(mm. K-Market, R-Kioski tai jokin muu Matkahuolto asiamies) ja kotiinkuljetuksen. Hinta toimitukselle on 5,90€( Postin automaatti, Postin toimipiste ja Lähellä-paketti), kotiinkuljetukselle hinta on 11,90€

 

 • Suomalainen Paytrail tarjoaa maksutapa vaihtoehdot verkkokaupassa, pystyt maksamaan verkkopankin kautta tai suoraan Visa-, ja MasterCard korteilla

 

 • Kansainvälinen toimija PayPal on myös valittavissa maksutapana. Subscription kuukausitilauksen sisältävät tilaukset pystyy maksamaan pelkästään Visa-, ja MasterCard korteilla, tässä maksuvälittäjänä on kansainvälinen toimija Stripe

Tehdään! Ja ollaan tehty useamman kerrankin! Saadaan pussit brändättyä teidän ilmeen, tone of voicen ja viestin mukaisesti jos näin haluatte, toki myydään myös Kuivalihakundin tuotteita yrityslahjoina myös.

Jos haluat lisätietoja enemmän niin ota yhteyttä Tanjaan 

tanja@kuivalihakundi.com

+358505516543

Tehdään! Minimimäärä mistä tehdään on 30kg, otetaan lihat meille mielellään tuoreena rajallisen kylmätilojen vuoksi. Hinnoittelu perustuu meille toimitettavan lihan painoon, rahtityön hinta on alkaen 18€/kg. Eli meille toimitettava 30kg tulee maksamaan sulle 540€ ja se sisältää kaiken siitä lähtien kun lihat on saapunut meille. Me siivutetaan, maustetaan, kuivataan, leikataan, tarroitetaan, pakataan ja toimitetaan ne tuohon hintaan.

Rahtityön hinta koostuu työn osuudesta, mausteista, prosessin kuluista, pakkausmateriaalista. Valmista kuivalihaa tuosta 30kg määrästä tulee noin 10-12kg.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Tanjaan tanja@kuivalihakundi.com

+358505516543

Meillä on ympäri Suomea kumppaneita ketkä myy Kuivalihakundin tuotteita niin kivijaloista kun verkkokaupoista. Valikoima, esillepano ja sijoittelu vaihtelee myymälöittäin.

Tsekkaa täältä kartasta lähin Kuivalihakundin kumppani

 

Näiden ketjujen jokaisesta myymälästä löytyy Kuivalihakundin tuotteita

 • Puuilo
 • Prisma
 • Kärkkäinen
 • Partioaitta
 • Verkkokauppa.com
 • Scandinavian Outdoor
 • Motonet

Jos tilaat arkipäivänä ennen klo 14, niin silloin pääsääntöisesti sun tilaus kerkee vielä saman päivän kuljetukseen mikä lähtee meiltä. Joissain tapauksissa paketti voi olla noudettavissa jo seuraavana arkipäivänä, mutta kannattaa varautua 2 arkipäivän toimitukseen. Toisaalta joillain alueilla tehdään myös lauantaisin jakelu noutopisteisiin niin voi se paketti tulla lauantainakin noudettavaksi.

Hei! Jos pakettia ei oo näkynyt eikä mitään oon kuulunut muutamaan päivään tilauksen jälkeen, niin laita siitä meille viestiä kati@kuivalihakundi.com 

Ilmoita viestin yhteydessä 

 • nimesi 
 • tilausvahvistuksessa saamasi tilausnumero

 

Tän jälkeen Kati ottaa asian pikimmiten käsittelyyn ja ilmoittaa sulle sähköpostitse mikä on homman nimi ja miten toimitaan.

Toisinaan paketti voi jäädä johonkin käsittelypisteeseen jumiin jostain syystä ja lähetys viivästyy tai me ollaan tyritty keräilyn yhteydessä ja laitettu Matkahuollon paketit postin rullakkoo. Mut elä sitä huolehdi, me laitetaan uus paketti matkaan, jos edellisestä ei oo tietoa ja selvitellään asiaa sitten kuljetusliikkeiden kanssa.

 • Kyllä sekin onnistuu, meillä ei varsinaista myymälää ole, mutta pystytään vastaanottamaan sun tilaus suullisesti kun tulet paikan päälle ja keräämään se samantien. 

 

 • Kannattaa kuitenkin huomioida se, että voit tilata verkkokaupan kautta tuotteet noudettavaksi ja me ilmoitetaan sulle kun kaikki on nouto valmiina! Tällöin saat varmasti kaikki kuivalihat mitä tulit hakemaan. Paikan päällä voi tilauksen maksaa käteisellä ja kortilla. Meillä on porukkaa paikan päällä tuotantotilalla maanantaista torstaihin klo 7 - 20, perjantaisin ollaan paikalla 7 - 15.

 • Se homma on meillä vähän vaiheessa, meille on tulossa ulkomaita varten toinen verkkokauppa www.roughcutbeefjerky.com , mutta tämä ei ole vielä aktiivinen, hinnat siellä on täysin samoja, mutta toimitusvaihtoehdot on mukautettu ulkomaan toimituskuluja vastaaviksi.

 

 • Pystymme kyllä toimittamaan tälläkin hetkellä ulkomaille, jos Kuivalihakundin kuivalihat ulkomaille kiinnostaa, niin ota yhteyttä kati@kuivalihakundi.com ja järjestetään asia.

Jos sulla tulee kuitenkin jotain akuuttia kysymystä mihin ylläolevista ei löydy vastausta, niin soita välittömästi Timolle 0451272310

Hae tuotteita